Naučili jste se vybrat si vhodný kartáček, zubní pastu na míru vašim zubům, věnujeme se mezizubnímu čištění, pravidelně navštěvujeme svého zubaře a chodíte na dentální hygienu. Péči o orální zdraví věnujeme více a více času. Díkybohu! Není to jen u krásných zubech, ale ústa jsou také velkou vstupní branou bakterií, které následně putují do celého těla. Jejich přemnožení nám prokazatelně způsobuje další zdravotní problémy.

Možná ale nevíte, že se v ústech nachází i řada prospěšných bakterií, o které bychom měli také pečovat. Ty prospěšné druhy jsou samozřejmě nepostradatelné pro naše zdraví (podobně jako ve střevech) a stejně důležité jako vzduch, voda, jídlo... Jednou z klíčových rolí těchto přátelských bakterií je podpora imunity a ochrana před nemocemi.

Věděli jste, že v ústní dutině najdete celkově asi 8 000 druhů bakterií a na každém zubu jich je přibližně 1 milion?

Pečovat o naše ústa a vytvořit zde obrannou linii proti škodlivým bakteriím je tedy zásadním přínosem pro naše celkové zdraví. Složení ústní mikrobioty může negativně ovlivňovat stres, užívání léků, nevhodné stravovací návyky nebo nesprávná dentální hygiena. Nerovnováha v ústech pak přispívá k celé řadě obtíží jako jsou záněty dásní, paradentóza, špatný dech. Dentální probiotika jsou efektivní prevencí a také významnou podporou při léčbě těchto onemocnění. Pomohou obnovit přirozenou rovnováhu v ústech, podpoří orální i celkové zdraví a prokazatelně sníží výskyt infekčních onemocnění v ústech. Posilují obranyschopnost a brání přemnožení škodlivých patogenních bakterií i jejich následnému průniku do organismu. To vše díky přirozenému konkurentu patogenních bakterií Laktobacily ústa kolonizují a v relativně krátkém čase vytlačí z úst našemu zdraví škodlivé konkurenty a nastartují ozdravný proces.

Nejsou ale laktobacily jako laktobacily. Živé bakterie rodu Lactobacillus reuteri jsou jedny z nejlépe prozkoumaných na světě a jejich bezpečnost byla dokázána v řadě klinických studií, do nichž byli začleněni lidé všech věkových kategorií. Jsou tedy bezpečné pro zdravé děti i dospělé. Lactobacillus reuteri patří mezi bakteriální druhy, které jako první osidlují střevo novorozenců. Provází nás a vyvíjí se s námi již miliony let a výsledkem tohoto procesu je maximální symbióza obou organismů.

Spojte se s přátelskými mikroorganismy v boji za zdravá ústa a posuňte orální zdraví na novou úroveň!

Prohlédnout dostupné produkty DENTÁLNÍCH PROBIOTIK >>